|
کد مطلب: 77162
نقش تعيين کننده ايران و عراق در صلح و ثبات منطقه
تاریخ انتشار : 1393/01/01 نمایش : 704
به گزارش سلام لردگان به نقل از پايگاه اطلاع رساني رياست جمهوري، اسحاق جهانگيري در اين ديدار با اشاره به توانايي هاي کشورمان گفت: جمهوري اسلامي ايران با توجه به ظرفيتها و توانمنديهاي علمي و اقتصادي بالاي خود آماده است با حضور در همه حوزههاي اقتصادي و تجاري، در بازسازي عراق شرکت کند.
وي به قراردادهاي امضا شده ميان دو طرف در حوزههاي نفت و گاز، خطوط انتقال برق، مبادلات بانکي ، توسعه راه آهن و مسکن اشاره و بر وجود زمينههاي بيشتر براي توسعه مناسبات تاکيد کرد.
جهانگيري ابراز اميدواري کرد: سفر نخستوزير عراق بسترهاي اجرايي شدن توافقات پيشين را فراهم آورد.
معاون اول رييس جمهور گفت: ايران و عراق نقش تعيينکنندهاي در صلح و ثبات منطقه دارند و اين سفر که در مقطع حساس کنوني انجام شده است، ميتواند تاثير بسزايي در توسعه همکاريهاي دوجانبه منطقهاي و بينالمللي داشته باشد.
وي با اشاره به ضرورت رصد مستمر تحولات منطقه خاطرنشان کرد: گروههاي تروريستي که دست پرورده قدرتهاي استعمارگر هستند، تلاش دارند با برهم زدن آرامش، به کشورهاي منطقه آسيب بزنند.
جهانگيري همچنين نقش ايران و عراق را در مبارزه با خشونت و افراطيگري در منطقه بي بديل خواند و با اشاره به تحولات سوريه گفت: جمهوري اسلامي ايران معتقد است بحران سوريه تنها از راه سياسي حل و فصل ميشود و آينده سياسي اين کشور بايد از طريق انتخاباتي بدون پيش شرط، مشخص شود.
وي همچنين در بخش ديگري از سخنان خود با اشاره به مشکل زيست محيطي ريزگردها خواستار همکاري جدي عراق براي حل اين مشکل شد.
نخست وزير عراق نيز در اين ديدار، روند تحولات کشورش به ويژه تلاش براي بازسازي آن کشور به رغم اقدامات گروههاي تروريستي در جهت تخريب زيرساختها را تشريح و ابراز اميدواري کرد: در چهارچوب ديدارهاي دو جانبه و عزم مسئولان عالي رتبه دو کشور، پيوندهاي گسترده دو ملت بيش از پيش تقويت شود.
نخست وزير عراق ضمن استقبال از حضور شرکتهاي ايراني براي بازسازي کشورش گفت: اکنون شرايط براي فعاليت اين شرکتها فراهم شده است و عراق ضمن برنامهريزي از مشارکت بيشتر شرکتهاي ايراني استقبال ميکند.
وي ادامه داد: با وجود پيشرفتهايي که در زمينه نفت و گاز و انرژي به دست آوردهايم، باز هم نيازمند شرکتهاي ايراني هستيم.
نوري المالکي همچنين با تاکيد بر همکاري سياسي و امنيتي دو کشور براي مقابله با تروريسم در منطقه گفت: امروز دنيا عليه تروريسم صفآرايي کرده و نقش ايران و عراق در مبارزه با تروريسم بسيار حائز اهميت است و تلاش ها در اين زمينه بايد بيشتر شود.
وي موضع جمهوري اسلامي ايران و عراق را در قبال تحولات سوريه، يکسان و منطقي ارزيابي کرد و خواستار حل مسالمت آميز بحران سوريه شد.
نوري المالکي ابراز اميدواري کرد: در چارچوب همکاري همه کشورهاي منطقه و قدرتهاي بزرگ، اجلاس ژنو 2 با موفقيت به صلح در سوريه منجر شود.
نخست وزير عراق همچنين با اشاره به مشکل ريزگردها در منطقه از اراده و علاقمندي کشورش براي همکاري در مقابله با اين پديده جوي خبر داد.
وي همچنين از معاون اول رييس جمهور کشورمان براي سفر به عراق به منظور پيگيري بيشتر توافق نامه ها و زيارت عتبات عاليات دعوت کرد.
در اين نشست خانم معصومه ابتکار رييس سازمان محيط زيست کشورمان نيز با اشاره به مشکلات اجتماعي و سياسي ريزگردها براي جمهوري اسلامي ايران خواستار تلاش جدي مقامات عراق براي مبارزه با اين پديده جوي شد.
ديدار دبير شوراي عالي امنيت ملي کشورمان و نخست وزير عراق
دبير شوراي عالي امنيت ملي کشورمان در ديدار نخست وزير عراق گفت: توسعه موج تروريسم وابسته، اصلي ترين تهديد امنيتي منطقه است.
شمخاني در اين ديدار با تاکيد بر تاثير گذاري مستقيم امنيت عراق بر تحولات امنيتي منطقه افزود: ناامني، ويروسي است که در صورت شکل گيري، مجموعه محيط را آلوده مي کند و حتي پديد آوردندگان آن نيز از تاثيراتش مصون نخواهند بود.
نماينده مقام معظم رهبري در شوراي عالي امنيت ملي، همکاري اقتصادي ميان ايران و عراق را موجب افزايش در هم تنديدگي منافع مشترک و اقدامي امنيت ساز براي دو کشور عنوان کرد و گفت: بي شک سطح همکاري هاي اقتصادي دو کشور با توجه به ظرفيت هاي گسترده قابل تبادل در بخش هاي عمراني، نفتي، صنعتي و بازرگاني مي تواند با جهشي مثبت متناسب با علاقه هاي فرهنگي و مذهبي ميان دو ملت افرايش يابد.
نخست وزير عراق نيز در اين ديدار با اشاره به جايگاه و نقش تعيين کننده دو کشور ايران و عراق در معادلات سياسي، اقتصادي و امنيتي منطقه گفت: توسعه همکاري نزديک کشورهايي که ثبات و امنيت را در گرو تفاهم و مودت مي دانند ضروري ترين نياز امروز منطقه بحران زده ماست.
نوري مالکي با اعلام آمادگي عراق براي گسترش همکاري هاي همه جانبه با جمهوري اسلامي خواستار حل و فصل برخي موانع موجود در مسير اجراي توافقات مشترک شد.
|
|
|
|